Tips Menghilangkan “Love Bite”

Posted on Updated on

Tentunya anda tidak mahu “love bite” menjadi bahan gurauan teman di pejabat dengan pelbagai gelaran, membuatkan anda seolah-olah fobia setiap kali pasangan anda mahu mencium anda terutama di leher. Takut digigit…! Ini ada cara dan petua untuk menghilangkan gigitan love bite.

1) Ambil sebutir panadol, hancurkan dengan sedikit air. Sapu pada tempat yg mempunyai bekas gigitan dan biarkan selama 10-15 minit atau sehingga ia kering. Kemudian bersihkan dgn air seperti biasa.

2) Jika masih kelihatan warna kemerah-merahan, sapukan sedikit cecair ubat pencuci mata (eyeMo) di bahagian tersebut. Biarkan utk seketika.

3)Sapukan beberapa ketul ais batu di leher anda sehingga kesan gigitan semakin hilang.

4) Jika cara ini tidak berhasil, cuba gunakan bawang putih pula. Ambil seulas bawang putih dan belah dua. kemudian gosokkan perlahan-lahan pd bahagian berkenaan sehingga pudar kesannya.

4 thoughts on “Tips Menghilangkan “Love Bite”

    PART TIMER said:
    May 21, 2010 at 7:33 am

    klu kene gigit memang best..tapi klu org nampak mmg kantoi la, hahaha

    mysarahmie said:
    July 19, 2010 at 1:15 pm

    best apa klu kena love bite tu,tapi kalau suami i yg buat..itu tandanya die geram mcm nak gigit2…ala susah2 tampal jer ngan fondition kan senang..

    minah_cleaner said:
    March 23, 2011 at 1:28 pm

    i suka kalo hubby i buat love bite..xpayah dah nak tutup2, xpe lah org nampak pon, dah i ngan dia dah sah…hehehe..

    dan kalo i buat pada dia pon, dia xde nak tutup2, biarkan jer…

    paktongkoi said:
    March 24, 2013 at 1:23 pm

    itu nama nya galak nk nunjuk..puih

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s